Yogastudio | Foodbar

Schrijf in  |  Log in  |  Contact

logo flow yogo and food home

Yogadocenten

Yogadocenten
Anneloes Peluchi

Na vele jaren op verschillende plekken in de wereld gewoond en gereisd te hebben, komt Anneloes in 2009 in Barcelona terecht. Het kan geen toeval zijn dat er in de straat met de naam Canvis Nous (Catalaans voor ‘nieuwe veranderingen’) pal naast haar huis een yogastudio opent. Hier begint haar reis naar binnen. Nu 10 jaar later is ze terug in haar geboorteplaats Delft waar ze bij Flow yogalessen geeft maar ook een overkoepelende rol heeft als manager van de yogastudio. Anneloes heeft een positieve geest en een ongelofelijke passie voor de balans en de verbinding van lichaam, geest en ademhaling. Haar stijl van lesgeven wordt gekenmerkt door een flow van zachtheid en kracht. Op een kundige manier reikt ze haar deelnemers de tools aan om ruimte te creëren in het lichaam en in het hoofd.  Als Anneloes niet op de yogamat staat, trekt ze er graag op uit met haar gezin, lekker naar buiten. Ze is ontzettend trots op haar man en twee dochters die hun plekje hebben gevonden in hun nieuwe thuisland.

Agnieszka Ploszynska

Wanneer Agnieszka haar eerste yogalessen in Polen volgt, is ze er direct enorm toe aangetrokken. Een bijzondere yogadocent geeft haar inzicht in de filosofie erachter waardoor ze nieuwsgierig wordt om er meer over te weten. Ze droomt er dan al van om het in India te leren. Een droom die later uitkomt. Voor Agnieszka is yoga inmiddels een levenslange verbintenis. Door yoga ervaart ze een positieve kijk op het leven, een heldere manier van denken, meer vertrouwen en een fijne omgang met emoties. Lesgeven voelt voor haar als een belangrijke missie. De focus in haar lessen ligt daarom niet alleen op het afstemmen van het lichaam maar ook op de betekenis erachter. Ze wil haar deelnemers inspireren en hen de voordelen van yoga op verschillende niveaus laten ervaren. Haar lessen zijn kalm en divers en op een subtiele manier neemt ze je mee in de yogafilosofie. Agnieszka houdt daarnaast van schrijven, ze heeft zojuist de school voor journalistiek afgerond. 

Marjon Verhoeven

Voor Marjon betekent yoga contact maken met jezelf. Het verbinden van hoofd en hart, voelen wat er werkelijk is. Na de verkoop van haar horecabedrijf in 2008 begint ze tijd te nemen voor zichzelf en verdiept ze zich steeds meer in yoga. De afgelopen jaren volgt ze verschillende verdiepende yoga opleidingen. Met een grote glimlach kijkt ze terug op haar opleiding in India en de rondreis met haar drie volwassen kinderen die ze daar maakte. “Yoga is not about touching your toes, but what you learn the way down” is wat ze haar deelnemers graag meegeeft. Op een zorgvuldige manier creëert Marjon tijdens haar lessen een comfortabele setting waarbij ze met persoonlijke aandacht haar deelnemers uitdaagt om uit hun comfortzone te gaan. Haar lessen zijn zacht en krachtig tegelijk, net als Marjon zelf. Als eigenaresse en grondlegger van Flow wil ze een sfeervolle plek creëren waar mensen kunnen ontspannen en genieten. Het is een plek waar alles samenkomt en waar zowel haar hart als haar kracht ligt.

Chataine Moekardanoe

Uiting geven aan de beweging van het menselijk lichaam is altijd een grote fascinatie geweest voor Chataine. Wanneer ze studeert aan de kunstacademie maakt ze sculpturen van textiel en gips. Ze gebruikt het menselijk lichaam als mal om zo de beweging te vangen. Na de academie reist ze naar India om een traditionele hatha opleiding te volgen. Chataine ziet yoga als een innerlijke practice die je leert krachtig en met vertrouwen in het leven te staan. Een visie die ze graag illustreert in haar lessen. Haar manier van lesgeven is open, ondersteunend en creatief. Met een fijne en rustige stem geeft ze haar deelnemers het vertrouwen in de verbinding van lichaam en geest, waardoor ieder op z’n eigen manier tot verdieping komt. Als ze niet op de mat staat, is Chataine graag creatief bezig met textiel. Ze is daarnaast gek op muziek, dansen en koken, drie dingen die haar aan het einde van de dag altijd kunnen opvrolijken.

Lenneke van der Knaap

Lenneke gelooft in de kracht van Metta (vriendelijkheid) naar jezelf, anderen en de wereld. In haar studententijd komt ze voor het eerst in aanraking met yoga. Ze is dan vooral gericht op het fysieke aspect ervan maar gaandeweg ervaart ze dat yoga veel meer betekent dan een krachtig en soepel lichaam. De lessen van Lenneke zijn dynamisch, actief en speels. Ze is ‘down to earth’ en nodigt je in haar lessen uit om jezelf uit te dagen en te (leren) luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Ze is sportief en het liefst actief bezig in de natuur. Met twee kleine kinderen lukt het niet altijd om hier tijd voor vrij te maken dus staat haar racefiets al een tijdje ongebruikt in de schuur. Ze is nog elke dag blij met haar besluit om haar baan als GZ-psycholoog op te zeggen en te gaan doen wat haar echt blij maakt: yogales geven en zich nog verder ontwikkelen op dit gebied. 

Roos Jones

‘You don ‘t have to be perfect, just be real!’ Roos gaat voor puur. Pure verbindingen, pure liefde, puur eten en puur natuur. Tijdens haar zwangerschap komt ze in aanraking met yoga. Yoga betekent voor Roos vertrouwen en overgave aan de natuurlijke stroom van het leven. Dit geeft ze graag door tijdens haar lessen. Het zorgt ervoor dat ze uit haar hoofd en in haar lijf komt en het vergroot haar bewustzijn. Door haar professionele en mediatieve manier van lesgeven neemt ze haar deelnemers mee in het hier en nu. Roos is energiek en gedreven en naast yogadocent is ze lifestyle coach en pedagogisch professional in de kinderopvang. Ze heeft een fascinatie voor bomen. Vooral hele grote oude bomen met dikke stammen. Het bos is dan ook een van haar favoriete plekken om naar toe te gaan. Het liefst met haar lieve, ondeugende en grappige dochter. 

Robin Fredriksz

Voor Robin is yoga een levensstijl. Wanneer ze 10 jaar geleden door een nekblessure op aanraden van haar fysiotherapeut haar eerste yogales volgt, is ze hooked. Ze besluit al snel dat ze dit met zoveel mogelijk mensen wil delen. Als mind, body en soul in balans zijn, gaat alles beter. Ze vindt het belangrijk om haar deelnemers dit mee te geven en daarnaast dichtbij zichzelf te blijven en te luisteren naar hun lichaam. Robin heeft onlangs haar baan opgezegd om zich helemaal te focussen op deze levensstijl en is net gestart met een opleiding tot holistisch therapeut. Deze optimistische wervelwind is gek op eten en koken, het liefst met vrienden en familie. Ze gaat met een grote glimlach door het leven en is meer dan ooit trots dat ze voor haar eigen geluk kiest. Als het soms dan toch even tegenzit kunnen haar twee gigantische katten, een Maine Coon en een Noorse boskat, haar altijd weer laten lachen. 

Heel erg bedankt voor je reactie op een van onze vacatures. Daar zijn wij heel blij mee! Wij nemen contact met je op.

Ondertussen op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.

Wat leuk dat je op de hoogte wilt blijven van Flow. Zodra onze nieuwe site live is, sturen we je een mail.

Nóg meer op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.